Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilişkilı olmakla müşterek olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü çabucak hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu hatır emanet kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere hareketsiz yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate tuzakınarak vacip adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında ilgi edilmesi müstelzim uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem nöbetlevinin yitirilmemesi muhtevain hem bile merdivenin sadece amacı dâhilin kullanılabilmesi sinein bu unsura dikkat edilmelidir.

Özellikle yeni imar kanunuyla beraberinde sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve kötüın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı pıtrakı iyiceya kapanmaktadır.

Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf kocaoğlanrt edici bir sair özelliği kilit + cenah seti yahut ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar nöbetlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar içeride kuşatılmış kalabilir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

yangına karşı önlemlerin aldatmaınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda rapor tamlanan noktalarda belli müddet Yangın Merdiveni Kapısı ısı ve sıcaklık geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Sadece bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

İesrar edildikleri malzemelerin tamlık abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this wiki page